pasztorclassic.hu

MOTUL Classic Range - speciális kenőanyagok különleges célokra

 

Az 1950 előtt gyártott motorokban gyakorta nem voltak olyan szűrők, amelyek a kenőolajból az égés során keletkezett szilárd szennyeződéseket leválasztották volna. Néhány gyártómű azonban már akkortájt is beépített az ilyen szennyeződések leválasztására centrifugális elven működő ciklikus leválasztókat. Ezek azonban csak akkor voltak eredményesek, ha a szilárd részecskék bizonyos méretet elértek.

Ezekbe a motorokba nem szabad korszerű motorolajokat tölteni, amelyek jelentős mértékű detergens ( feloldja a szennyeződést ) és diszpergens ( a feloldott szennyeződést lebegésben tartja ) adalékokat tartalmaznak. Ezen kenőanyagok használatának az lenne az eredménye, hogy a feloldott szennyeződés minduntalan és ismételten sodródna a kenőolaj rendszerben, miáltal további súrlódást és korróziót okozna. Régi motorok esetén kívánatos volt, hogy a szennyező részecskék a leválasztóban, vagy az olajteknőben olajsár formájában lerakódjanak. Classic Range termékeink speciális fejlesztése során figyelembe vesszük a veterán járműmotorok jellegzetes igényeit.

A motorolajoktól a hajtómű- és differenciál olajokon, fékfolyadékokon, üzemanyag adalékokon keresztül az ápoló és karbantartó szerekkel együtt nagyon széles választékot kínálunk - amelynek minden eleme magas minőséget képvisel ezen műszaki mestermunkák értékének megőrzése érdekében.

 

 

1950-ig

1950 és 1970 között

1970 utáni „ifjoncok”

nagy teljesítmény

Motorolaj

SAE 50 SAE 20W50
API: SF/CC
SAE 15W50 / 15W40
API: SL/CF
SAE 15W50 / 20W60

Hajtómű és differenciál olaj

SAE 90
API: GL1
SAE 80W, SAE 90, SAE 80W90
API: GL4+5

Fékfolyadék

DOT3

DOT3 / DOT4

DOT4

DOT4

Üzemanyag adalék

Ólompótlék, Üzemanyagrendszer tisztítószer

Karbantartás & Ápolás

Műanyag ápoló, Porlasztó tisztító, Féktisztító, Rozsdaoldó, Kenőanyag

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6